Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter – del 3

Del tre av vakre og mindre kjente steder i Spania byr i dag på et naturlig kjølig badeland i nærheten av Benidorm på Costa Blanca.

fuentes-del-algar

Fuentes del Algar.  Foto: Wikipedia

Det handler om Fuentes del Algar (Les Fonts de l’Algar), en rekke fosser i Algarelven. Hit kan man ta med matpakke og tepper og tilbringe noen timer med en svømmetur i det rennende, iskalde vannet, i naturlige bassenger og fossefall. Du kan også spasere langs en 1,5 km lang løype langs elva og nyte den vakre naturen. Kildene til elva har blitt erklært som et beskyttet våtmarksområde av myndighetene siden 2002.

Området har turistinformasjon, parkering, suvenirbutikk og en rekke restauranter og et område definert for piknik. Naturområdet ligger 3 km fra sentrum av den lille byen Callosa de Ensarria hvor det også er et etnologisk museum og fornøyelsesparken Dino Park, som har hundrevis av kaktus- og dinosaurfigurer. Avstanden til Benidorm er bare 15 km slik at området er ideelt for et lite besøk eller en dagstur.

Det koster penger å komme inn i området på dagtid: voksne 4 €, eldre og studenter 3 €, barn 4-10 år 2 €, yngre barn gratis. Men hvis man kommer dit etter 16.00 når billettsalget er lukket, så er det helt gratis adgang for alle.

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments