Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter, del 2

Del to av de vakre og mindre kjente stedene i Spania byr i dag på en av verdens minste strender. Den har sjøvann, men ligger ikke ved havet.

Gulpiyuri-strand

Playa de Gulpiyuri. Foto: Wikipedia.

Det handler om Playa de Gulpiyuri, som ligger i Asturias mellom Llanes og Ribdasella. Den ligger ca 100 meter fra sjøen, men er koblet til sjøen via en rekke underjordiske tunneler og derfor har stranden både tidevann og små bølger. Men det er ingen parasoller, dusjer og strandbarer. Det er rett og slett ikke noe plass til det, for stranden er bare 40 meter lang.

Videre sandstranden ikke-eksisterende når det er høyvann. Da er det i utgangspunktet bare et lite innlandshav omgitt av klipper og grønne enger.

Gulpiyuri-kart

Playa de Gulpiyuri – kart.

Stranden har vært beskyttet som naturmonument siden 2001, så det vil ikke bli noen utvidelse av turistaktiviteten selv om stranden hyppig besøkes av turister. Du kan ikke kjøre opp til stranden, men det er lett å gå dit, bortsett fra at det kan være vanskelig å finne den. Det er mulig å gå fra stranden i San Antolin, eller fra landsbyen Naves. Naves ligger langs Biscaya motorveien 14 km fra Llanes, der tar man exit 313 (Naves / Villahormes / Hontoria). Der tar man i første rundkjøringen en asfaltert vei som fører til den andre siden av motorveien, hvor den asfalterte veien slutter og man må parkere og gå på en grusvei til stranden (ca 200m gange).

Ca 15 minutter vest for den lille stranden er det en annen attraksjon, Bufones den Pria på Llames de Pria. Det er vertikale hull som er forbundet med havet gjennom underjordiske grotter. Når tidevannet og bølgene slår inn i hulesystemene så blir de vertikale hullene som geysirer der vann spruter mer enn 10 meter høy. Alt i et høyt prust som kan høres flere kilometer unna.

bufones-pria

Bufones de Pría

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments