Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter, del 11

Del elleve av vakre og mindre kjente steder i Spania tilbyr svært vakker natur og muligheten til et avkjølende bad i sommervarmen.

los-pilones-1Det er et naturreservat med det litt skremmende navnet La Garganta de los Infiernos, som kan oversettes til noe sånt som «Helvetes gap». Det er et ekstremt område også i det faktum at det ligger i Extremadura i Cáceresprovinsen i den vestligste delen av Spania.

Det ligger mellom den nordvestlige skråningen av Sierra de Tormantos, og den sørøstlige skråningen av Sierra de Gredos og elven Rio Jerte. I området kan man se flere fosser og jettegryter i et område kjent som Los Pilones. Alle bekker og vassdrag danner et nettverk av sideelver til hovedkløften og alle disse strømmer til slutt ut i elven Río Jerte.

los-pilones-2De to viktigste attraksjonene er de 13 store jettegrytene og det fantastiske fossefallet Chorrero de la Virgen, som best kan sees fra utsiktspunktet «El Mirador del Chorrero«.

Vegetasjonen i området er svært variert siden høydeforskjellen er mellom 300 og drøyt 2000 meter over havet. Her er både kastanjeskoger og alpint terreng.

De høyeste fjelltoppene i området er Cuerda de los Infiernillos (2281 moh) og Cerro del Estecillo (2290 moh).


los-pilones-4Det er spesielt populært om sommeren
å komme hit for å ta en forfriskende dukkert i de iskalde naturlige bassengene som er tilgjengelig her. Men området er tilgjengelig hele året.

Det er lett å komme seg dit. Besøkssenteret «El Centro de Interpretación de la Garganta de los Infiernos» ligger på riksveien Carretera Nacional 110, Km 368, ca 3 km fra byen Jerte. Derfra går det mange turstier. Den mest brukte er den som går direkte til jettegrytene. Det er en lett tur på ca 3 km (6 km rundtur) og det er ikke noe problem å ta med barn på denne turen. Før man kommer frem til jettegrytene kan det være verdt å gjøre en avstikker opp til utsiktspunktet «El Mirador del Chorrero» og beundre den fantastiske utsikten over fossen.

los-pilones-3

På besøkssenteret kan du få all nødvendig informasjon både på spansk og engelsk, men husk at det er stengt under siestaen. Du kan også få en guidet tur hvis du ønsker det. Det finnes en restaurant like i nærheten som heter «Napoleon Valle del Jerte» og inne i byen Jerte er det flere restauranter og til og med hoteller, i tillegg er det to campingplasser i området Camping Valle del Jerte og Camping Bungalows Rio Jerte.

Mer informasjon: Turismo Extremadura.

Tidligere artikler i denne serien

Facebook Comments