Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter, del 10

Del ti av de vakre og mindre kjente steder i Spania har et fjell med en fantastisk utsikt over Costa del Sol og på klare dager kan du også se helt til Afrika.

Monte Calamorro. Foto: Wikimedia

Monte Calamorro. Foto: Wikimedia

Midt mellom Fuengirola og Torremolinos ligger bydelen Arroyo de la Miel, som hører til Benalmádena kommune som også består av Benalmádena Pueblo og Benalmádena Costa. Disse bydelene har mer eller mindre vokst helt sammen, men har helt en annen karakter.

Fra Arroyo de la Miel går det en taubane opp til Monte Calamorro. Fra det 771 meter høye fjellet er det utsikt over nesten hele Costa del Sol.

Man kan se store deler av Valle del Guadalhorce og på en klar dag kan man se Gibraltar og Gibraltarstredet og Rif-fjellene i Marokko.

Teleférico de Benalmádena. Foto: Robbie Jim.

Teleférico de Benalmádena. Foto: Robbie Jim.

Fjellet er lett tilgjengelig takket være taubanen som er en moderne gondolbane som enkelt tar deg opp på fjellet på ca 15 minutter. Det går også en vei opp til fjellet, så hvis du vil kan du selvsagt ta gondolbanen én vei og gå den andre veien. Oppe på fjellet er det flere turstier til Torremolinos, Fuengirola mm. Hvis du har terrengsykkel så kan ta den med opp i gondolen og det er stier som man kan sykle ned. Fjellet kan besøkes av alle, unge og gamle og det er satt opp ordentlige gjerder i området.

For mat og drikke er det en kafeteria oppe på fjellet som tilbyr varme og kalde drikker, gatekjøkkenmat, salater og is og det er også en kiosk oppe på fjellet.

Rett ved siden av fjelltoppen er det en utstilling av rovfugler som tilbyr daglige show med falker, ørner og ugler.

Du trenger ikke en bil for å komme deg til fjellet. Togstasjonen i Arroyo de la Miel ligger like i nærheten av taubanestasjonen. Tog i retning Málaga og Fuengirola går hvert tjuende minutt. Det er også mulig å kombinere denne utflukten med et besøk til Tivoli World som er innen gangavstand fra både jernbanestasjonen og taubanen.

Tivoli World. Foto: Tivoli World

Tivoli World. Foto: Tivoli World

Et lite forbehold: Som med alle taubaner, så innstilles gondolbanen hvis det er sterk vind. For mer informasjon om taubanen: telefericobenalmadena.com. For mer informasjon om Tivoli World: www.tivoli.es

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments