Megafon Instagram

Spansk storbank dropper gebyrene

Den spanske storbanken Bankia vil fjerne gebyrer for kunder som mottar lønn eller pensjon. Dette gjelder for både nåværende og fremtidige kunder.

bankiaFjerningen av gebyrene påvirker alle som har en lønn på minst 450 euro eller en pensjon på minst 200 euro per måned. I tillegg gjelder det også arbeidsledige og unge. Dette betyr at av bankens 3,2 millioner kunder kommer rundt 2,4 millioner til å få kostnadene fjernet.

Til nå har Bankias kunder årlig betalt 48 € for kontohold, 20 € for bankkort og 34 € for kredittkort og mellom 6 og 7 € for bankoverføringer høyere enn 2000 €.

Den nye strategien innebærer også at kundene i tillegge til å kunne ta ut kontanter gratis i Bankias mer enn 5.500 minibanker, også får fire gratis månedlig uttak i Euro 6000-nettverket og Banco Sabadells automater (tilsammen ytterligere 12.300 minibanker).

Fjerning av disse kostnadene er anslått til å koste Bankia 40 millioner Euro per år.

Den nye strategiplanen er utarbeidet som et resultat av en kundeundersøkelse, der kunder har uttrykt sterk misnøye mot bankgebyrer. Bankia forventer selvfølgelig med dette å få nye kunder. Målet er å få 300.000 nye kunder i år.

bank-gebyrer

Dette bekrefter også at de forretningsbankenes kamp om kundene har blitt intensivert. Det begynte med Banco Santander som lansert sin konto 1,2,3, der kunden betaler etter hvor mye de har på kontoen. Bankia går nå et skritt videre og vinnerne vil forhåpentligvis bli kundene.

Facebook Comments