Megafon Instagram

Spansk ebolasmittet prest har dødd

Miguel Pajeres, 75 døde i morges på sykehuset Carlos III i Madrid. Den spanske misjonæren ble smittet av Ebola i Liberia i Vest-Afrika og ble syk for ti dager siden. Den 7. august, ble han fløyet til Madrid for å få behandling med den nye eksperimentelle Ebola medisin Zmapp. Miguel Pajeres ble behandlet i henhold til maksimal sikkerhet i et helt lukket rom i sjette etasje i sykehuset.

Medisinene har nylig blitt brukt med hell på to amerikanske misjonærer, men før det har den bare blitt testet på aper. Spania importerte medisinen fra Genève ihht en spesiell kriselov som tillater bruk av illegale legemidler når det er akutt fare for død.

Ebolasmitte i Afrika

Ebolasmitte i Afrika
Kilde: Wikipedia

Virusmengde som pasienten har blitt utsatt for, og helsetilstanden avgjør hvor raskt Ebola-smitte sprer seg i kroppen. I dette tilfellet var Miguel Pajeres svekket av sykdom allerede før han ble Ebola-smittet og da har  kroppen problemer med å forsvare seg mot en ny massiv infeksjon.

Dødstallene har nå steget til 1014. Av de siste dødsfallen av Ebola-epidemien har de fleste skjedd i Liberia, hvor 29 mennesker døde, etterfulgt av Sierra Leone, med 17 dødsfall og ytterligere seks dødsfall i Guinea. Til og med Nigeria har blitt rammet av et dusin tilfeller hvorav to personer har dødd. Ifølge WHO er antallet dødsfall forsårsaket av Ebola være der oppe i i 1848.

WHO (World Health Organization) mener at Ebola-utbruddet er en internasjonal krise som krever ekstraordinær innsats for å hindre spredning av smitten.

 

Facebook Comments