Megafon Instagram

Spania fylles opp

De ledende turoperatørene i Europa advarer om at flere av Spanias mest populære turistmål blir utsolgt for den kommende sommeren.

playa-sardinero-santander

Playa EL Sardinero, Santander. Foto: Pedro Lopez.

De nylige terrorangrepene rundt Middelhavet har ført til at turoperatørene har redusert sine destinasjoner i Tyrkia, Egypt og resten av Nord-Afrika. I stedet har de bestilt opp hoteller i Spania.

TUI som er verdens største reiselivsgruppe har tydelig merke til endringen etter jihadistangrepene. TUI har støvsugd hotellplasser langs hele den spanske kysten og spesielt på Kanariøyene og Balearene. Fritz Joussen sier at sommerens bestillinger til Tyrkia har gått ned med 40% på grunn av selvmordsbomberne i Istanbul som drepte 11 tyske turister. Dette erstattes primært med Spania.

Strand i Tarifa

Strand i Tarifa. Foto: Joanna Höglund

Spania er verdens tredje største turistmål etter Frankrike og USA og har slått rekord i antall utenlandske besøkende tre år på rad. 2016 er ventet å følge denne trenden. Maria Sierra på eDreams, som er en av de største online reisebyråene i Europa, med hovedkontor i Barcelona sier: «Bare i januar har vi registrert 25% flere bestillinger for Spania enn foregående år.»

Thomas Cook, som er Europas nest største reisebyrå etter TUI, sier at deres destinasjoner i Spania nå nesten er fullbookede og de frykter at de snart vil bli tvunget til å heise et «utsolgtskilt» over Spania. Administrerende direktør Peter Frank Hauser sier de har forberedt seg ved å kutte ned Tyrkia med 29 prosent og øke antall plasser til Spania, men at «stedene i Spania fylles opp mye raskere enn før.»

Spania har alltid vært populært. Her er et gammelt postkort fra Costa del Sol.

Spania har alltid vært populært. Her er et gammelt postkort fra Costa del Sol.

Følgelig bør de som ønsker å sikre seg en solferie i Spania huske å bestille så snart som mulig.

Facebook Comments