Megafon Instagram

Spania er mest turistvennlig

For første gang har Spania blitt rangert som verdens mest turistvennlige land i World Economic Forums Travel and Tourism Competititveness indeks.

world-economic-forumWorld Economic Forum er best kjent for sin årlige konferanse i Davos, Sveits som samler noen av verdens mektigste beslutningstakere innen politikk og næringsliv. Arrangøren er en sveitsisk non-profit stiftelse rettet mot innflytelsesrike næringslivsledere, internasjonale politikere, utvalgte intellektuelle og journalister. De diskuterer de mest presserende problemene i verden, inkludert helse og miljø. I tillegg til møtene utgir stiftelsen en rekke forskningsrapporter og engasjerer medlemmene i sektorspesifikke tiltak. En av disse rapportene handler om reiseliv og turisme.

De har nylig gitt ut en biennal rapport som belyser hvordan de ulike landene står mot hverandre når det gjelder reiseliv og turisme, her er en titt på de 10 beste landene.

 1. Spania
  Med ca 60,6 millioner ankomster av internasjonale turister, havner Spania for første gang i teten. Landet anses rikt på kulturelle ressurser, og underholdning, rangerer den høyt i forhold til natur og kultur. Det samme gjelder infrastruktur, reiseliv og turistpolitikk, så vel som for forretningsreiser. Derimot får de lavere rangering for forretningsmiljø, lønn og produktivitet.
 2. Frankrike
  Frankrikes natur og kultur fortsetter å tiltrekke seg de fleste av turistene og de har mer enn 84 millioner innkommende internasjonale turister per år. Landet rangerer også høyt for infrastruktur og miljø for turisme. Men lavere for forretningsmiljø og også for trygghet og sikkerhet.
 3. Tyskland
  Tyskland rangerer høyt for infrastruktur, natur- og kulturressurser, næringsliv, helse og hygiene, og internasjonal åpenhet. Men rangeringen er svært lav for priskonkurranse (= dyrt).
 4. USA
  Med 74 millioner internasjonale besøkende i 2014 var USA den høyest rangerte landet i Amerika. USA får høy score for sine naturlige og kulturelle ressurser, infrastruktur, luftfart, menneskelige ressurser / arbeidskraft, og informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Men betydelig lavere for trygghet og sikkerhet, bakketransport, og miljømessig bærekraft.
 5. Storbritannia
  Storbritannia gjorde det bra i forhold til forretningsmiljø, internasjonal åpenhet, infrastruktur, menneskelige ressurser / arbeidskraft, og informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Men kom nest når det gjelder priskonkurranse.
 6. Sveits
  Sveits fikk toppkarakter på infrastruktur, det gjorde det også bra i kategorien av forretningsmiljø, miljø, menneskelige ressurser / arbeidskraft. Men fikk dårlig karakter på priskonkurranse.
 7. Australia
  Australias naturressurser og rekreasjons-og underholdningsattraksjoner har hjulpet landet opp på topp-ti på listene. Men når det gjelder konkurranseevne, menneskelige ressurser / arbeidskraft trengs det forbedringer.
 8. Italia
  Italia er angivelig den femte mest besøkte landet i verden, og det regnes som nummer én i form av verdensarven. Den rangerer derfor høyt i kategorien for natur- og kulturressurser, men lavere i forretningsmiljø, priskonkurranse og infrastruktur – både bakkenett og luftfart.
 9. Japan
  Japan hadde mer enn 10 millioner internasjonale turister i 2013, ifølge rapporten. Landet har høy rangering for kulturelle ressurser og forretningsreiser, men kommer dårlig ut i kategorien priskonkurranse.
 10. Canada
  Canada gjør det bra i infrastruktur og få topplasseringen for infrastruktur innen luftfart. Også naturressurser og kulturelle ressurser, menneskelige ressurser / arbeidskraft ga høy rangering. Imidlertid er landet rangert lavt i priskonkurranse.

Noen land utenfor topplisten
15. Portugal
18. Island
20. Norge
22. Finland
23. Sverige
35. Thailand

world-economic-forum-davos

Fra konferensen i Davos i2015.

Alle som er interessert kan lese hele rapporten her.