Megafon Instagram

Sortering av avfall

La Nucia kommune i den nordlige delen av Costa Blanca har gått nye veier innen kildesortering og bygget et nytt resirkuleringsanlegg som kan ta i mot 39 forskjellige typer avfall.

kildesortering nucia

Innvielse av anlegget. Foto: Ayuntamiento de la Nucia

Anlegget ble offisielt åpnet lørdag 14. mars, og intensjonen er å øke beboernes kildesortering og å dempe ulovlig dumping av søppel. Dette er et stort problem i enkelte områder, spesielt i La Nucia, Alfaz del Pi og Altea. Alle som har registrert adresse i La Nucia kommune kan bruke anlegget gratis.

Å bygge anlegget «Ecoparque La Nucia» hadde en total kostnad i overkant av 552.000 euro og 65% av midlene har kommet fra Provincial Council (Diputación de Alicante), mens resten ble finansiert av La Nucia kommune.

Anlegget er toppmoderne i henhold til kommunen og følger de høyeste miljøstandarder for gjenvinning i samsvar med EU-klassifisering. For personlig bruk er det gratis å bruke anlegget for kommunale innbyggere, men hvis avfallet kommer fra virksomheten koster det penger. Du må ha et spesielt kort for å bruke anlegget (Tarjeta del Ecoparque), og det kan bestilles på telefon: 966 897 916.

Facebook Comments