Megafon Instagram

Sol og hav lokker studenter

Blandingen av sol og sjø er de to viktigste ingrediensene i en cocktail som tiltrekker seg utenlandske studenter for å studere i Malaga.

gibralfaro

Malaga, utsikt fra Gibralfaro

Det kommer utenlandske studenter til Malaga fra fem kontinenter og generelt de er veldig fornøyde med sitt opphold i Costa del Sols hovedstad. I fjor var det 13.000 studenter som kom til Malaga for å studere og forbedre sine spanskkunnskaper. Her er noen av det som er avdekket i en undersøkelse utarbeidet av Áreal de Turismo del consistorio de Málaga.

Grunnene til at de har valgt Malaga varierer, men den viktigste grunnen er selvsagt været. Juan Ramón, Erasmus-student fra Mexico sier «Jeg foretrekker godt vær og sammenlignet med andre europeiske universitetsbyer, så er det best her.»

Men motivene for å velge Malaga er ikke bare sol og strand, men det er mange andre faktorer som også vurderes. Det kulinariske utvalget, den kulturelle blandingen, det gode humøret og underholdning er andre viktige faktorer. Camelia fra Frankrike sier «Vår lærer i Frankrike sa at dette var hans favorittby med hyggelige og imøtekommende mennesker.»

Økonomien har tydeligvis også betydning der Malaga ligger bra an i forhold til andre europeiske byer. Katrina fra Norge sier: «Jeg er norsk, så for meg er alt sammen billig». For andre studenter, er sikkerhet en viktig faktor når de har valgt å legge sine studier i Europa. Aida fra Kina sier at «økonomien i Spania ikke ser ut til å være så bra, men det synes å være et svært trygt land.»

Det er nok av lettilgjngelig natur nær sentrum.

Det er nok av lettilgjengelig natur nær sentrum.

Nå finnes det åpenbart selvsagt negative ting å si også. Alejandra fra Colombia sier at «det jeg liker veldig mye, all hundemøkk på gata.» Gabriola fra Italia mener at «Guttene i klassen har ikke hjulpet meg noe siden jeg kom. Lærere har heller ikke hjulpet meg når jeg spurte dem fordi jeg ikke forsto noe». Carol fra Sveits mener at utdanningsnivået er for lavt, «Det er et annet system, så vi har måttet tilpasse oss.»

Málaga ligger på fjerdeplass når det gjelder språkturisme i Spania. Nummer en er Salamanca, etterfulgt av Barcelona og Madrid. Med hensyn til nasjonaliteten til de som kommer til Malaga for å studere spansk er tyskerne på topp med 21%. Østerrikerne er på andreplass med 11%, tett fulgt av danskene med 10%. Briter og amerikanere er hver rundt 6%, 5% italienere, fransk og nederlandsk står for 4%, kineserne og russerne rundt 3% hver.

For 10 år siden var Malaga på andreplass etter Salamanca, en posisjon som byen har til hensikt å gjenerobre. Malaga har et bredt utvalg av språkskoler, hvorav 20% er offentlige og 80% er private. De fleste har kvalitetsertifikat fra Instituto Cervantes, la Universidad de Alcalá de Henares, eller motsvarende internasjonale sertifiseringer.

malagueta

Playa de La Malagueta, stranden midt i byen

Alle foto: Erixon Consulting.