Megafon Instagram

Snø på kanariøyene

I de siste dagene det har snødd i fjellene på Gran Canaria, Tenerife og La Palma. Flere veier er stengt på grunn av snø og is, samt en rekke jordskred.

Tenerife, veien opp til Mount Teide i går.

Tenerife, veien opp til Mount Teide i går.

Vinteren har nå for alvor kommet til Kanariøyene og lokale myndigheter på Kanariøyene stenger flere veier og advarer bilistene mot å kjøre på fjellveiene ettersom de er svært glatte.

Men det er egentlig ikke spesielt uvanlig at det snør på kanariøyene. Det skjer nesten hver vinter og da pleier beboerne å begi seg opp i fjellet for å ake og gå på ski. Det er faktisk flere skiklubber på øyene og på Tenerife er det en skibakke.

Vinterværet ser ut til å vedvare i hvert fall frem til søndag, i følge «Agencia Estatal de Meteorología (AEMET)», og det innebærer regn, sterk vind og høye bølger.

tenerife-skiSnøgrensen ligger i disse dager på rundt 1200-1500 meter. Kaldest i går var det på Spanias høyeste fjell, Teide på Tenerife, med -4.8 grader. På Gran Canaria hadde fjellandsbyen San Mateo det kaldest med -0.1 grader.

Men heldigvis finnes det også kraftige brøytebiler på Kanariøyene. Neste uke ser det ut til å bli varmere, men det vil allikevel være en fare for regnbyger.

 

tenerife-ski-2

En liten videosnutt fra Teide på Tenerife

Facebook Comments