Megafon Instagram

Snegledag og marked

dia_caracol_riogordoDen tradisjonelle snegledagen i Riogordo er ikke bare en dag der du spiser gratis snegler, men også en dag med underholdning og marked.

Riogordo er en by i Axarquíaområdet (Málaga-provinsen), 40 km fra Málaga. Det ligger vakkert til ved foten av Montes de Málaga, dvs. på nordsiden av fjellet bak Malaga. I mange år har de arrangert den årlige «Día del Caracol Riogordo», vanligvis den siste søndagen i mai.

dia-del-caracol-riogordoI år betyr det at snegledagen avholdes det 31. mai og da kokes det mer enn 350 kg snegler i buljong. Disse er deles ut for prøvesmaking sammen med oliven og lokal vin. Dette er en typisk rett fra Andalusia generelt, men spesielt i området rundt Riogordo. Men det tilbys ikke bare snegler, men også andre typiske retter og produkter fra området.

Dagen er en stor fest med en parade av gateartister, ulike lokale band og grupper, kor og tradisjonelle danser. Videre et stort storfemarked hvor det selges og kjøpes alle slags dyr. Markedet begynner noen dager før og varer tradisjonelt i tre dager.

riogordo

Så et besøk til Riogordo på søndag kl 12, kan absolutt anbefales for de som ønsker å se en ekte spansk fest som garantert ikke er en turistfelle. Videre er det Riogordo en liten vakker pittoresk by som er hyggelig å besøke hele året.

Facebook Comments