Megafon Instagram

Slår hardere ned på dyremishandling

Dyremishandlere i Spania har i alle år sluppet billig unna sine udåder, men dette ser ut til å forandre seg ettersom politiet og rettsvesenet nå slår hardere ned på dette.

dog-abuseNye lover om dyremishandling har kommet på plass og politiet har blitt flinkere til å utstede bøter når slike saker blir anmeldt eller oppdaget.

På onsdag startet en mann i Mallorca soningen av en ett år lang fengelstraff etter å ha latt hunden, en Pitbull Terrier, stå bundet utenfor huset i en kort lenke uten mat eller drikke og uten beskyttelse mot sol og regn. Det var den dømtes bror som anmeldte forholdet i 2013 etter å ha funnet hunden i eierens patio i en så dårlig forfatning at den ikke klarte å reise seg opp. Hunden ble tatt inn til veterinær men døde tre dager senere.

Dommeren, María Campos Barciela, ønsket å statuere et eksempel til avskrekkelse mot mishandling av dyr.

horse-abuseEn uke tidligere sørget den samme dommeren for at en hesteeier som hadde slått ihjel en veddeløpshest med en metallstang for at eieren blir sittende 8 måneder bak murene.

Hesten, som tidligere hadde vunnet 24 løp, deltok i et travløp der førstepremien var på 500€, men brøt ut i gallopp. Hendelsen fant sted i Mallorca i desember 2012.

Historisk

Vanlig praksis i Spania er at førstegangsforbrytere kan søke om å slippe å gjennomføre fengselsstraffen dersom soningen har en varighet på mindre enn ett år. Men i begge disse sakene har dommeren ønsket å sende ut et budskap om at man ikke kan slippe unna ved grov dyremishandling og avslo apellen om suspensjon av soningen i begge disse sakene. Dermed endte både hesteeieren og hundeeieren i fengsel.

Lederen for dyrevernorganisasjonen Partido Animalista (PACMA), Silvia Barquera, kan fortelle at de svært fornøyd med at de dømte ikke slapp unna denne gangen. Selv om mange andre tidligere har blitt funnet skyldige i dyremishandling har de sluppet unna selve fengselstraffen.

På torsdag ble 3 hunder på Las Palmas hentet av politiet etter at en nabo varslet om vanskjøtsel. Hundene var svært underernærte og bodde under svært dårlige forhold. Eieren av disse 3 hundene risiskerer bot fra 1.200€ og oppover.

Den ene av hundene som ble hentet av politiet på Las Palmas. Foto: Policia Local

Den ene av hundene som ble hentet av politiet på Las Palmas. Foto: Policia Local

 

Facebook Comments