Megafon Instagram

Skistedene i Spania

De fleste forbinder kanskje ikke Spania med ski, men faktum er at Spania har mange flotte skisteder for å gå på ski både på langs og tvers.

sierra nevada

Sierra Nevada. Foto: Albergue Inturjoven

Sierra Nevada har allerede åpnet for sesongen og denne helgen vil kommer også noen av skianleggene i Pyreneene i gang. Skisteder midt i landet drøyer derimot en stund til.

Sierra Nevada
Skistedet Sierra Nevada, med samme navn som fjellkjeden, ligger i Andalusia i Sør-Spania med Granada som den nærmeste byen. Her finnes det et tjuetalls fjelltopper over 3000 m. Den høyeste toppen Mulhacen måler 3482 meter og er det høyeste fjellet på iberiske halvøya. Selve skistedet Pradollano ligger sørvendt på ca 2100 meter høyde, beskyttet av fjellkjedens nest høyeste topp, Veleta (3395 m.)

Sierra Nevada er normalt meget snøsikkert og har også kjøpt et stort antall moderne snøkanoner. Sesongen varer derfor nå normalt fra midten / slutten av november til 1. Mai, noen ganger lenger. Anlegget har et stort og meget moderne heisanlegg og 122 meget godt vedlikeholdte løyper og i tillegg gode langrennsskispor.

sierra nevada lift

Bildet er fra 5/12 – 2014, Foto: Cetursa.

Skianlegget er lett tilgjengelig med bil via A-395 fra Granada en reise på bare 27 km. Hvis man ikke vil reise med bil, er det mulig å komme seg dit med vanlig buss fra Granada. Den første bussen går allerede kl 08:00 og den siste bussen tilbake forlater Pradollano kl 18:30. Det er heller ikke veldig langt fra kysten opp til skianlegget. Fra Motril på Costa Tropical er det mindre enn 10 mil og fra Malaga ca 16 mil.

I dag den 11/12 er det 11 heiser og 51 løyper som er åpne og senere i dag er det forventet å åpne en heis og en løype til. Naturlig snømengde varierer mellom 20-80 cm og er av kvaliteten «Polvo», total lengde som er åpent i dag er 45,51 km. Takket være den siste tidens kulde forventer de å kunne åpne opp mange flere heiser og nedfarter denne helgen.

Hvordan det ser ut med snø, heiser og bakker kan enkelt sjekke på feriestedets nettside, der det også er flere webkameraer: sierranevada.es. Der kan man også kan bestille overnatting og se hva billetten koster med mer.

sierra nevada ski

Sierra Nevada – God plass til å stå på ski, men det kan være køer til heisene i helgene. Foto: Cetursa

Vi sees i bakkene i vinter!

Facebook Comments