Megafon Instagram

Skianlegg i Barcelona

Det nederlandske selskapet Snow World har langt fremskredne planer om å bygge et stort innendørs skisenter i Barcelona

Snowworld

SnowWorld
Foto Wikipedia

Koos Hendriks, administrerende direktør i det nederlandske selskapet, Snow World presenterte forleden sitt prosjekt til en innendørs skianlegg i Barcelonas Zona Franca. Prosjektet, som er anslått til rundt 45 millioner € inkluderer en 300 meter lang skibakke. Bygningen er ment å være maksimalt 62 meter høy, tilsvarende 15 etasjer og 330 meter lang.

Initiativet har støtte fra den katalanske Federation d’Esports Hivern og president Oscar Cruz arbeider med utviklingsselskapet. Prosjektet har ennå ikke fått grønt lys fra kommunen, men kommunens varaordfører Antoni Vives sa byen ønsker dette private initiativet velkommen. Delvis fordi det er en underutviklet del av byen, og delvis fordi det desentraliserer turismen og gir nye arbeidsplasser.

En av ulempene med prosjektet er at bygningen som huser Barcelona foodbank må rives. Barcelona foodbank deler daglig ut gratis mat til 150.000 trengende mennesker. Men Sander Laudy talsmann for utviklingsselskapet, sier de er villige til å gi en plass i anlegget for Food Bank, slik at de kan fortsette sin virksomhet.

Fakta om Snow World
Snow World har to innendørs anlegg i Nederland, ett i Zoetermeer og ett i Landgraaf, sistnevnte som er det største innendørs skianlegget i Europa. Snow Word Landgraaf har 7 skiheiser, inkludert en seksstolsheis, 5 skibakker, hvor den lengste nedfarten er på 520 meter og den totale snøoverflaten er på nesten 35.000 m². I tillegg til skibakkene rommer fasilitetene restauranter, konferanselokaler og hoteller.

Facebook Comments