Megafon Instagram

Skattepenger forsvunnet fra bankkonto

Euro

Foto: istockphoto.com

En dommer undersøker nå hvor € 300 000 av skattebetalernes penger har tatt veien. Pengene skal være forsvunnet fra en av regjeringens bankkontoer.

Påstandene er knyttet til en konto som tilhører Almeria delegasjon for miljø, og det skal ha skjedd mellom mars 2009 og november i fjor, melder Euro Weekly News. Den nåværende leder av gruppen, Jose Manuel Ortiz Bono, har forklart seg for dommer Alejandra Dodero, som vil avgjøre om det har vært ulovligheter i forbindelse med regnskapet. Undersøkelsen er sentrert rundt BBVA bank som oppbevarer innbyggernes skatter på vegne av regjeringen. Av betalte skatter går 85 prosent til bystyret og de resterende 15 prosent er betalt til den delegasjon som er under etterforskning.

Ifølge inspektørene ble opp til € 45 000 per uke ble trukket fra kontoen ved hjelp av innehaver sjekker, og den som står bak den påståtte forbrytelsen må ha regnskap kunnskaper og være i stand til å vite hvordan systemet fungerer. Clemente Garcia, som var leder av delegasjonen frem til mai 2010, er blitt kalt til å vitne i høringen skal holdes neste måned. Han sier: «Jeg vet absolutt ingenting om denne saken.

«Jeg er den første til å være interessert i en etterforskning, og trenger en avklaring om hva som skjedde i løpet av den perioden jeg var ansvarlig.»

Kilde: Costanytt.

 

Facebook Comments