Megafon Instagram

Skattemyndighetenes nye våpen

Skattemyndighetene har siden 2013 brukt en drone i Menorca for å avdekke ulike varianter av ulovlig byggevirksomhet. Dette har vært en stor suksess for myndighetene.

skatteverkets-drone

Skatteetatens drone

Vi har tidligere skrevet om hvordan Torrevieja kommune har kjøpt en drone for å bedre sikkerheten på strendene. Nå kan det avsløres at eiendomsregisteret på Menorca har en drone som siden oppstarten i 2013 til dags dato har avdekket 2.500 ulovlige byggearbeider på øya, avslører avisen La Vanguardia.

Det handler om nybygg, ombygginger, tilbygg, basseng med mer som mangler de nødvendige byggetillatelsene. Så langt har seks kommuner blitt analysert: Alaior, Es Castell, Ferreries, Sant Lluís, Es Mercadal og Es Migjorn Gran. Nå gjenstår det å analysere kommunene Mahon og Ciutadella og det forventes at flere uregelmessigheter blir oppdaget når disse kommunene har blitt analysert. Skattemyndighetene fortsetter å bruke drone i Menorca, året rundt.

Havnen i Ciutadella på Menorca. Foto: J Braun, Wikimedia Commons.

Havnen i Ciutadella på Menorca. Foto: J Braun, Wikimedia Commons.

Ideen om å bruke droner kom fra en ansatte hos skattemyndighetene og med tanke på det vellykkede resultatet og de lave kostnadene som en drone medfører, er det ikke usannsynlig at vi kommer til å se flere skattedroner i drift fremtiden (red.anm).

Facebook Comments