Megafon Instagram

Skatteetaten fokuserer på utleie

Nå i disse selvangivelsestider setter de spanske skattemyndighetene fokus på svarte leieinntekter. Det handler om både korttids- og langtidsleie.

utleie-spaniaDe som benytter seg av den nye tjenesten for å erklære sin inntekt på nettet «Renta Web», kan få følgende melding på dataskjermen:

«Ifølge Skatteetatens data, har du plassert leie-annonser i ulike medier, inkludert Internett.»

Notatet er en påminnelse om at alle leieinntekter må deklareres på samme måte som inntekt fra utenlandsk pensjon eller andre utenlandske inntekter.

rufino-de-la-rosa

Rufino de la Rosa

Skatteetatens direktør Rufino de la Rosa har ikke forklart hvordan skattemyndighetene har kommet over denne informasjonen. Han påpeker bare at de store og populære nettsteder som Idealista eller Airbnb ikke gir noe informasjon til skattemyndighetene. Airbnb er også under hardt press i Catalonia, der de fikk en bot på 30.000 euro for å ulovlig kommersialisere turistutleie av leiligheter som ikke er registrert i det katalanske turistregisteret. I tillegg truer de katalanske myndighetene med å fullstendig blokkere deres nettsted i Catalonia.

Dette er ikke første gangen de spanske skattemyndighetene er på jakt etter svarte leieinntekter. De startet allerede i 2012 med å sjekke strømforbruket i leiligheter som skulle ha vært tomme, men som hadde unormalt høyt strømforbruk.

Nesten halvparten (49,03%) av alle leilighetene i Spania er ikke deklarert for utleie. A disse leies de fleste til en tredjepart, mens noen lånes ut gratis eller for en lav leie til slektninger. Men skatteunndragelse er veldig vanlig, sier en tjenestemann ved skattekontoret. En undersøkelse i 2008 viste at 55% av all utleie var svart.

Kilde: El País

Facebook Comments