Megafon Instagram

Sesongens frukt – Moreller

Nyttig og rimelig frukt. Akkurat nå finner du spanske moreller i grønnsaksutsalgene i Spania. Sesongen begynner i juni og varer vanligvis til august.

moreller

Foto: Wikipedia

Spania er verdens 5. største produsent av søtmoreller, men mye av produksjonen selges innenfor landets egne grenser. Prisen pleier vanligvis å ligge på mellom 3€ og 5€ per kilo noe som er mye lavere enn man er vant til å betale i norske butikker.

Mange kvier seg for å spise moreller fordi man kan få luftsmerter hvis man ikke er vant til å spise de smaksfulle bærene. Dette kan man vanligvis venne magen til og etter å ha spist moreller et par tre dager burde plagene være betydelig mindre.

Moreller har mange positive egenskaper. De inneholder mye fiber og C-vitaminer men de inneholder kun 16% karbohydrater. Moreller er også veldig bra for de har podagra, da de hjelper til med utskillelse av urinsyre fra kroppen via nyrene.

Moreller smaker er egentlig best slik som de er, men passer også godt oppvarmet sammen med is eller kokt som kompott. Ved oppvarming avgir de endel væske. Det er også enkelt og godt å lage likør av moreller og da kan det jo være lurt å kjøpe inn til dette nå som sesongen er her og prisene er lave.