Megafon Instagram

Seksåring døde av allergi

En gutt på seks som var på en utflukt med skolen sin døde i går på sykehuset i Móstoles etter et anafylaktisk sjokk fordi han hadde spist en soyayoghurt. Skoleklasse var i Villanueva de Perale da hendelsen inntraff. Ansatte ved skolen var informert om guttens allergi og handlet helt i samsvar med sine prosedyrer når gutten reagerte på maten. Så snart han hadde spist litt av yoghurten fikk han problemer med å puste. Personalet ringte guttens foreldre, som informerte de ansatte om hvordan man går frem for å gi ham medisinen som han hadde med seg.

Før gutten ble verre besluttet de ansatte å kjøre ham med bilen til nærmeste sykehus, Rey Juan Carlos i Móstoles, men på veien fikk gutten puste – og hjertestans, så de tilkalte for 112 for å få hjelp. Ambulansepersonalet klarte å gjenopplive gutten, slik at de kunne fortsette mot sykehuset hvor han dessverre døde kort tid etter ankomst. Kilder på sykehuset bekreftet at årsaken til dødsfallet var anafylaktisk sjokk.

Guardia Civil i Arroyomolinos har startet en foreløpig etterforskning. Prøver er tatt og vil bli sendt til rettsmedisinsk laboratorium for analyse. Intervjuer med de ansatte har også blitt gjort for å klargjøre omstendighetene rundt det tragiske dødsfallet.

Rektor på guttens skole forsikrer at de har klare retningslinjer for alle barn med allergi, og at de ansatte fulgte alle retningslinjer til punkt og prikke i denne saken.

Facebook Comments