Megafon Instagram

Schibsted selger 20 minutos

Den norske mediekonsernet Schibsted selger den spanske avisen 20 minutos til det spanske medieselskapet Heraldos.

20 minutos logo20 minutos er en gratisavis som kommer ut som i rekke lokale utgaver og dekker de store byene i Spania. Nettstedet 20minutos.es for tiden er spanias 3. største nyhetsnettsted.

Tidligere i vår solgte Schibsted seg ut av den svenske gratisavisen Metro og nylig ble det kjent at de er i ferd med å selge seg ut av den franske gratisavisen 20 minutes.

Heraldo som overtar 20 minutos er et regionalt medieselskap med 120 års historie som satser på TV, aviser, trykkeri, distribusjon og teknologi. Avisen har gått med underskudd i lengre tid og Schibsted har spyttet mye penger inn i driften av avisen. Konserntillitsvalgt i Schibsted Svein Arne Buggeland sier til journalisten.no at han er glad for at 20 minutos har fått en seriøs eier som vil drive avisen videre, men at omstillinger er nødvendige for at avisen skal overleve og at mange må regne med å miste jobben.

Schibsted eier en rekke aviser i Norge og Sverige i tillegg til at de eier finn.no, blocket i sverige og flere andre portaler for rubrikkanonser rundt omkring i verden, blant annet de spanske websidene segundamano.es og fotocasa.es.