Megafon Instagram

Santander Bank stenger flere kontorer

Spanias største bank, Banco Santander, planlegger å stenge nesten 450 kontorer over hele Spania i et forsøk på å redusere kostnadene og bedre lønnsomheten.

Et kontor i Rio de Janeiro. Foto: Eduardo P.

Et kontor i Rio de Janeiro. Foto: Eduardo P.

Nedleggelsene betyr at 13% av bankens 3,467 filialer i Spania stenger. De fleste av de berørte kontorene har færre enn fire ansatte. Banken har ikke offentliggjort nøyaktig antall kutt, men spanske medier har antydet at rundt 1.000 mennesker kan miste jobbene sine.

Nedleggelsene har blitt annonsert til de ansatte gjennom en intern melding som angivelig har blitt signert av Rami Aboukhair som er sjef for den spanske delen av virksomheten.

Det ble skrevet at «Finanssektoren i Spania står foran en periode med store forandringer. De nåværende økonomiske forholdene med økte myndighetskrav og endringer i kundeadferd i bruk av ny teknologi gjør det nødvendig å fortsette raskere med vår kommersielle transformasjon».

I tillegg til nedleggelsene har Banco Santander planer om å renovere 350 filialer i år, ifølge et nytt konsept som fokuserer mer på diversifisert rådgiving i stedet for enkle transaksjoner. Banken planlegger å spare 3 milliarder euro innen utgangen av 2018 ved å doble antall kunder som gjennomfører sine transaksjoner digitalt i stedet for å benytte seg av dyre kontorer.

Hovedkontoret for Banco Santander S.A. i Santander. Foto Wikimedia Commons.

Hovedkontoret for Banco Santander S.A. i Santander. Foto Wikimedia Commons.

Banco Santander har ekspandert betydelig siden årtusenskiftet gjennom flere oppkjøp. Banken er i dag den største i Spania og er representert i 19 land i Europa. De kom inn på det norske markedet i 2004 og har for tiden 600 ansatte i Norge. De er også den største banken i Sør-Amerika, med ledende stillinger i Brasil, Mexico og Chile og med tilstedeværelse i Argentina, Venezuela, Colombia, Uruguay, Peru og Puerto Rico. De har også kontorer i Nord-Amerika og Asia. På verdensbasis banken, er det verdens femte største bank, med 193,863 ansatte og 121 millioner kunder.

Facebook Comments