Megafon Instagram

Samarbeid Málaga – Estepona

Malaga og Estepona starter et samarbeid mellom sine botaniske parker, først og fremst om utveksling av planter og kunnskap.

orkide

Det finnes rundt 30 000 forskjellige Orkideer.

Malaga
Malaga har et stort utvalg av forskjellige parker, både midt i byen og like utenfor. Den som spesielt kan nevnes i denne sammenhengen er Jardin Botanico de la Concepcion som ligger i den nordlige utkanten av byen. Grunnlaget ble lagt i 1855 og det ble offisielt anerkjent som «en hage av historisk og kunstnerisk verdi» i 1943. Det er i dag en grønn oase med mer enn 2000 ulike arter fra mange deler av verden og noen av trærne er over 100 år gamle.

orkidehus esteponaEstepona
Estepona er i ferd med å bygge en botanisk park som blant annet vil omfatte Europas største orkidéhus med mer enn 8000 arter av orkideer. Den vil inneholde to forskjellige avdelinger, amerikanske og asiatiske. Den vil også ha en spektakulær 30 meter høy glasskuppel og ulike fossefall, ett av dem 15 meter høyt.

Åpningen av orkidehuset er ikke så langt inn i fremtiden og er planlagt den 28. mars i år.

Ordføreren i Estepona, José María García Urbano, forklarte at denne avtalen ikke vil innebære noen ekstra kostnader for kommunene, og at den skal være gyldig i fem år.