Megafon Instagram

Saltet blir souvenir og attraksjon

Torreviejas salt vil nå bli markedsført både som souvenir og som turistattraksjon.

Saltproduksjon i Torrevieja

Saltfabrikken vil fremme Torrevieja i sine produkter og forbinder dem med naturparken etter anmodning fra bystyret.

Saltfirmaet har tatt inn navnet Torrevieja i sine produkter med et nytt merke som selger bordsalt, også forbundet med naturparken Torrevieja og La Mata. Generaldirektør for Salins Ibérica, Emilio Díaz-Caneja, forklarte på mandag sammen med turistrådgiveren Fanny Serrano at saltfabrikken vurderte etterspørselen fra bystyret i Torrevieja for å inkorporere direkte referanser til byen og saltet i sine produkter. Carrefour vil markedsføre denne nye emballasjen «i Levante-området» og i bedrifter i byen for å møte forbrukernes etterspørsel, men også til turister som kjøper dem som souvenirer, spesielt i gourmetmatbutikker.

I den nye logoen vises «Pájaro» – den vingeformede maskinen som brukes for å stable saltet til fjell, måker og en rosa og lilla bakgrunn, som refererer til fargen på lagunen i Torrevieja, i full produksjon. Den inneholder også den offisielle logoen til Generalitats naturparker.

I tillegg til det vanlige fine bordsaltet, lanserer de også maldonsalt under navnet Flor de Sal.

Saltsjøen i Torrevieja. Foto: Istockphoto.com

Omvisninger

Saltfirmaet annonserte også at i august vil de første utfluktene og guidede omvisningen til saltfabrikken bli gjennomført som en pilotprøve av det som vil bli en fast turistattraksjon fra våren 2018.

Serrano forklarte at det blir to guidede omvisninger i august med buss til saltfabrikken for å vise den unike prosessen med utvinning av salt. Disse besøkene vil finne sted den 3. og 10. august. Disse to pilotturene er gratis.

Interesserte kan registrere seg på visitatorrevieja@salins.com, med navn, etternavn, ID og et telefonnummer. Dersom du ikke har epost, kan du registrere seg på Turistkontoret på Paseo de Vista Alegre.

Facebook Comments