Megafon Instagram

Robotleveranse i Malaga

Matleveranser med moped kan snart være en saga blott når Malaga skaffer seg leveringsroboter.

Foto: Starship Technologies

Malagaavdeling av selskapet HappyBox, som spesialiserer seg på ekspresslevering til bedrifter, har bestilt fem selvgående roboter til et pilotprosjekt.

Robotene er utviklet av et estisk firma som heter Starship Technologies og vil ha sitt arbeidsområde på stiene i den gamle bydelen i Málaga sentrum.. Toppfarten er 16 km/t, men blir redusert til 10 km / t for å passe bedre til fotgjengeres tempo.

En ingeniør kommer til Malaga sammen med robotene og lager et kart av området der de skal settes i arbeid. Robotene vil bli utstyrt med GPS-systemer, optiske kameraer, ultrasoniske sensorer og hastighetsmålere, og har overvåking, både elektronisk og av ansatte, for å sikre at de ikke blir stjålet.

Administrerende direktør i HappyBox i Málaga, Chris Orejuela, sier roboter veier ca 18 kilo hver, og har en bæreevne på 10 kilo. Rekkevidden for leveringsrobotene er circa 10 km og batteriene virker i 5 timer før de må lades.

Leveringstiden vil være mellom 15 og 20 minutter. Ordrene kommer fra kunden via HappyBox sin egen online plattform, adresse og leveringstid sendes til roboten og så bærer det avgårde.

Når roboten kommer frem til destinasjonen, blir en kode sendt via SMS til kunden, for å låse opp beholderen som kan inneholde varm eller kald mat, dokumenter, pakker, eller nesten alt som kunden trenger å få levert raskt og enkelt.

Leveringsroboter fra Starship Technologies utfører allerede oppdrag i Tallinn, London og San Francisco.

Foto: Starship Technologies

Facebook Comments