Megafon Instagram

Risiko ved gratis WiFi

En undersøkelse utført på Kanariøyene de siste månedene viser at ni av ti gratis wifi-tilkoblinger er helt åpen for hackere.

wifi-gratuitoDet er det lokale selskapet Wificlick som har undersøkt 2000 gratis tilkoblinger på kafeer og butikker på Kanariøyene. Deres konklusjon er at ni av ti er åpne for hacking. Mange av nettverkene er så vidåpne at den ikke krever noen spesialisert kunnskap i det hele tatt å hacke, forteller Antonio Gonzalez, president i Wificlick, til Europa Press.

Dette betyr at de som har uærlige hensikter enkelt har tilgang til bildene og meldingene dine og kan stjele passord og annen sensitiv informasjon. De fleste butikk- og cafe-eiere ikke er klar over risikoen ved et dårlig sikret nettverk og hvilke konsekvenser det kan bety for dem. Ifølge Antonio González så risikerer innehaverne bøter på opptil 100.000 euro for brudd på loven om databeskyttelse.

Antonio Gonzalez påpeker at utenlandske turister er vant til å surfe uten å vurdere risiko og dette er et problem ikke bare for ofre for datakriminalitet, men også for hele reiselivsnæringen.

Etter det vi kjenner til har det ikke vært noen lignende undersøkelse på det spanske fastlandet, men ingenting tyder på at forholdene er annerledes der og loven om databeskyttelse gjelder i hele Spania.

hacker

Det visse ting du kan og bør gjøre for å beskytte deg, noe du kan lese mer om her.

Facebook Comments