Megafon Instagram

Krever at 98 boliger rives i Albox

Området i Almeriaprovinsen som boligene er bygget på er ikke regulert for boliger og boligene mangler gyldig byggetillatelse.

Junta de Andalucia

Junta de Andalucia i Sevilla har ingen mulighet for å legalisere de 98 boligene i Albox
Foto: Wikipedia

De ulovlige boligene som ligger i området El Romeral-La Aljambra ble bygget mellom 2004 og 2006 eies stort sett av briter og statsadvokaten har nå signalisert at boligene skal rives.

Flere tusen boliger har de siste årene blitt bygget ulovlig i Andalucia i landlige områder som aldri var tiltenkt som boligareal. Byråkrater og politikere i en rekke kommuner har tatt i mot bestikkelser fra entreprenørene som har fått tillatelse til å bygge boligfelt på områder som ikke var regulert for bebyggelse. Boligkjøpere har deretter kjøpt nybygg i god tro fra meglere og fra eiendomsutviklere uvitende om at boligen ikke har den nødvendige byggetillatelsen. Rundt 2005 begynte disse korrupsjonsskandalene å rulles opp, der den mest kjente er den såkalte malaya-saken der ordføreren i Marbella kommune sammen med flere av hans nærmeste politiker og rådgivere samt en rekke entreprenører ble tiltalt for korrupsjon i forbindelse med utstedelse av ulovlige byggetillatelser. I kjøvannet av Malaya-saken ble flere kommuner etterforsket og flere og flere korrupsjonskandaler ble avdekket langs Costa del Sol.

I etterkant har Junta de Andalucia forsøkt å vurdere hvorvidt alle disse ulovlig oppførte boligene skulle rives eller ikke. Mange av boligene har fått utstedt de nødvendige papirene i etterkant, mens mange andre boliger har blitt revet.

To brødre som drev byggefirmaene «Proyecto y Construcciones Almanzora SL», «Procoal Villas SL» og «Empire Villas Sl» fulgte ikke ordren om å stanse byggingen av boligprosjektet og fortsatte i stedet å bygge flere boliger.

Ingen av de 98 boligene faller inn under Junta de Andalucia sine retningslinjer for å legalisere boliger som har blitt bygget uten lovlige byggetillatelser. Saken er fortsatt i rettsystemet, men det spøker nå for at de som har kjøpt hus i dette byggefeltet mister boligene sine. Dato for rettsaken er ikke satt og boligeierne må fortsatt leve i uvisshet mens de venter på rettens beslutning.

Husk at hvis du skal kjøpe bolig i Spania er det viktig å bruke en seriøs megler og få dokumentasjon på at boligen er bygget i et regulert område.

Facebook Comments