Megafon Instagram

Rekord for Andalusia-kysten

Den Andalusiske kysten tiltrekker seg turister som aldri før. Hotellene ser frem mot den beste høsten og vinteren siden før finanskrisen brøt ut.

puertobanus-11

Ocean Club, Marbella. Foto Jonny Erixon

Dette gjelder for nesten hele Andalusia og spesielt merkes det på Costa del Sol og Costa de la Luz. Men selv Huelva har merket en oppgang, om enn i en litt mer beskjeden skala. Bookingen av hotellene er så bra at vinternedleggelse av hotellene på Costa del Sol faller med 30%, og de som stenger gjør det senere på året enn til vanlig. For Málaga-provinsen, betyr det at det nå er 33.000 flere senger tilgjengelig enn på samme tid i fjor.

Turistmyndighetene forventer 4.205 millioner overnattinger i Andalusia i oktober, noe som er en økning på 4,9% sammenlignet med fjoråret. Hvis man ser på september så har sysselsettingen i hotellbransjen økt med 5% i år. Framveksten av Costa del Sol skjer på bekostning av en nedgang på Balearene og Costa Brava. Et bedre høst- og vinterklima på Costa del Sol regnes som den viktigste årsaken til dette.

cadiz_playa_caleta

Playa Caleta,Cádiz. Foto: Wikimedia.

Cadiz forlenger sesongen
Høsten 2015 vil være en milepæl for turismen i Cadiz. Det er første gang at provinsen har blitt et tilfluktssted for turister. I dette tilfellet er det den store tyske reiselivsgruppen TUI som bruker Cadiz som et alternativ for de tyskerne som vanligvis reiser til det østlige Middelhavet. Problemer med masseflukt av syrere har ført til økte sikkerhetskontroller og andre praktiske problemer, noe som betyr at de tyske turistene ikke ønsker å reise dit. Derfor har nå TUI direktefly fra flyplassen i Jerez til Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Hamburg og München. De øker nå reisene frem til slutten av november. (Frem til i år har rutene mellom Tyskland og Jerez alltid blitt avsluttet i oktober og strandhotellene har pleid å lukke i begynnelsen av november -. Men i år utsettes alle stengninger til 26. November)

Rekordsesong i Huelva
Hele sesongen har vært bra med nesten fullbooket sommer. I september er nå hotellbelegget på mellom 80 og 85%, og i oktober, ser det til å bli 75% belegg.

huelva-playa

Playa El Portil, Huelva. Foto: Tomás Fano.