Megafon Instagram

Rasistisk utbrudd fra spansk prins

Nevøen til Kong Felipe, Froilán, kom med et rasistisk utfall mot en kinesisk ungdom etter å ha forsøkt å snike i køen på en fornøyelsespark i Madrid.

froilanHendelsen fant sted da den 16 år gamle prinsen, hvis fulle navn er Felipe Juan Froilán de Todos los Santos de Marichalar y Borbón, skulle inn på en av attraksjonene i Parque de Atracciones i Madrid, melder den spanske avisen El Economista.

Prinsen forsøkte å komme seg inn foran køen uten å vente på tur. En lærer som stod i køen sammen med sine elever ba den unge mannen om å stille seg i kø som alle andre da han svarte «Jeg er 4. i arverekken til den spanske tronen», hvorpå læreren svarte at det ikke gav ham rett til å snike i køen. Det oppstod en diskusjon der også den ansvarlige for attraksjonen ba prinsen om å stille seg i køen. Under den opphetede diskusjonen ba en annen skoleungdom av asiatisk opprinnelse prinsen om å avstå fra å forsøke å snike i køen, da ordene falt fra den irriterte prinsen «Tú cállate puto chino!», som kan oversettes med «Hold kjeft din jævla kineser». Det var mange vitner til hendelsen og det hele skal sågar ha blitt filmet.