Megafon Instagram

Rajoy og Merkel på pilegrimsvandring

Mariano Rajoy og Angela Merkel

Mariano Rajoy og Angela Merkel
Foto: Cdu

Angela Merkel er på et todagers besøk til Mariano Rajos hjemby Santiago de Compostela, og innledet møtet med en 5 km tur i en eucalyptusskog på pilegrimsleden. Mesteparten av turen ble stengt for media som fikk være med på tre forskjellige stasjoner hvor de kunne ta bilder. Det ble ivrige samtale og gestikulasjoner, og de ​​var tydeligvis i godt humør. Deres felles tur er sett på som en symbolsk støtte for Spanias vei tilbake inn i den økonomiske oppturen.

Men den viktigste grunnen for besøket er ment å være toppmøtet som skal holdes neste lørdag på fordelingen av de ulike toppjobbene i EU. Spania har innen møtet foreslått finansminister Luis de Guindos som president for Eurogruppen, som Merkel støtter. Og en annen toppjobb for Miguel Arias Cañete, som har lang erfaring som tidligere minister for jordbruk, næringsmidler og miljø.

Etter turen, holdt de en felles pressekonferanse hvor Rajoy understreket at Spania vokser igjen, selv om oppgangen fortsatt er treg. Det er ingen grunn til selvtilfredshet, men vi må fortsette reformene og unngå å gjøre de samme feilene som før. «Vi må gjøre strukturelle reformer, som noen ganger er vanskelige å forklare, men som er kjent for å fremme trivsel,» hevdet han.

Dagen ble avsluttet med en privat middag på restauranten El Pasaje hvis spesialitet er galicisk kalvekjøtt koteletter og sjømat. Mandag er avsatt til av å jobbe med EU-politikk og internasjonale spørsmål i fokus, etterfulgt av en felles pressekonferanse samt avrunding med et besøk til katedralen.

Facebook Comments