Megafon Instagram

Protester mot renovering av strand

Stranden la Zurriola i San Sebastián, Baskerland, ble hardt rammet av stormer i løpet av februar. Derfor planlegger nå kommunen å reparere stranden, et prosjekt som er forventet å ta en måned og samtidig blir stranden stengt for besøkende. Dette har ført til mange protester blant beboerne i området, og en protestkampanje på internett har blitt startet. Motsanderne krever adkomst til vannet for surfere mens arbeidene pågår.

Kommunen San Sebastian planlegger å starte arbeidet på stranden la Zurriola 5 mai. I løpet av de første 15 dagene vil man fylle opp med 330 000 kubikkmeter sand, som deretter krever et antall dager for å sette seg. Nora Galparsoro, infrastrukturrådgiver, har bedt beboerne om å respektere forbudet, fordi det ellers kan utgjøre en risiko for at sand beveger seg og gjøre stranden utrygg for besøkende.

Protestkampanjen som krever tilgang til stranden er består blant annet av representanter for surfeskoler fordi de innser at stengningen av stranden er et stort hinder både økonomisk og sosialt. «Vi forstår ikke hvordan kommunen San Sebastián, som utgir seg for å være et reisemål for surfere, lukker en strand for en hel måned,» sa Ser Kepa Alvarez fra Groseko Indarra Surf School. «Hoteller, herberger, butikker og surfeskoler vil bli berørt av dette,» sier videre Alvarez, initiativtaker til protestkampanjen.

Facebook Comments