Megafon Instagram

Proffsyklister i Spania

Spanias kyster tiltrekker seg syklister som aldri før. De fleste profflagene fra hele Europa har lagt sine treningsleirer til Spania.

Treningsleir i Spania

Treningsleir i Spania

Ønsker du å se verdens beste syklister på nært hold, glem Tour de France. Begi deg i stedet til den spanske middelhavskysten i desember. Det er en overflod av elitesyklister som trafikkerer de lokale veiene denne måneden. Det har blitt desembertradisjon at nesten alle de store europeiske lagene starter oppladningen for neste sesong i Spania.

Men de vil ikke få mye tid til å nyte strendene, da det er trening for den kommende sesongen som gjelder. Det mest populære området er en odden mellom Alicante og Valencia. Her innkvarterer lagene seg i Calpe og Denia og begir seg i den svært kuperte innlandet. BMC Racing er et team som er ganske typisk. De inviterer teammedlemmer og deltakere for en rekke møter og opplæringsturer. Teamleader Jim Ochowiz si det er en kombinasjon av gode veier, mildt klima og lite trafikk som gjør området til et flott utgangspunkt for en pre-season treningsleir.

syklistI tillegg til BMC Racing så befinner også Etixx-Quick-Step, Katusha og Astana seg i samme område. De bor på hotell i mange uker og i løpet av den tiden kan de håndtere trening, møter, fotoøkter, fysiologiske tester, tester av nytt utstyr etc. Lagene vender deretter tilbake i januar, når sesongens første løp nærmer seg.

Lagene tiltrekkes til Spania av en rekke årsaker. Det er kort reisevei og terrenget er ideelt for å bygge kondisjon. Dessuten er været mildt og det regner sjelden, alt i skarp kontrast til Frankrike, Italia og Belgia på denne tiden av året. Til og med de franske lagene som i mange år hadde forbudt å forlate fransk jord for treningsopphold, befinner seg nå i Spania. Ag2rLa Mondiale kom til Gandia forrige uke mens Cofidis oppholder seg i Lloret del Mar, like nord for Barcelona.

Tinkof-Saxo reiser litt lenger og har valgt Gran Canaria for sin treningsleir. Alberto Contador feiret sin bursdag der med sine lagkamerater. Team Sky og Team GB er to av flere lag som har valgt Mallorca. Sky-sjef Dave Brailsford sier de har en perfekt base på øya. Selv om de lange bakkene som finnes på fastlandet mangler, er det en overflod av rolige smale svingete og kuperte veier.

Et annet lag som også har valgt Mallorca er Lotto-Soudal. Sportsdirektøren Herman Frison sier: «Vi er i full forberedelse for sesongen. Det er en veldig stor og deilig buffet her på hotellet, kanskje litt for god for rytterne. Vi får se hvem som har karakter og disiplin til å holde seg borte fra usunne ting. »

De fleste av oss vanlige syklister foretrekker denne varianten av sykkelen i Spania. Foto; Oh Barcelona.

De fleste av oss vanlige syklister foretrekker sannsynligvis denne formen for sykling i Spania.
Foto; Oh Barcelona.

 

Facebook Comments