Megafon Instagram

Prisøkninger for boliger

Boligprisene i Spania kommer i gjennomsnitt til å øke med 6,3 prosent i 2016. Det mener meglerhuset Servihabitat som eies av den katalanske storbanken La Caixa og Texas Pacific Group.

spansk-boligMer moderate prognoser fra andre finansinstitusjoner spår en økning på mellom tre og fem prosent. Det understrekes imidlertid at variasjonene i markedet er stor. Det forventes at prisene vil øke mer der etterspørselen er størst, først og fremst de populære feriebyene samt i store byer som Madrid og Barcelona.

Til tross for uenighet om hvor høy inflasjonen blir, synes de fleste av aktørene i eiendomsbransjen i Spania å være enige om én ting: Fallet i boligprisene som har vært de siste årene er definitivt over. Gjennomsnittsprisene steg beskjedent i fjor. Samtidig økte salget med over 11 prosent, en trend som forventes å fortsette i både 2016 og 2017.

Her er stedene med høyest prisøkning i løpet av det siste året:

  • Torroella de Montgri (Girona) + 22,9 prosent
  • Santa Eularia des Riu (Ibiza) + 21,1 prosent
  • Campos (Mallorca) + 20,9 prosent.

Ifølge Caixa-sjefen har det også blitt stadig vanligere å leie bolig de siste årene. Det er anslått i dag at 85 prosent av husene i Spania er bebodd av huseieren.

Relaterte artikler

Facebook Comments