Megafon Instagram

Primark øker i Spania

Den store irske motekjeden har fått luft under vingene i Spania. I løpet av det siste året økte de omsetningen i Spania med 20%.

Primark Boston. Foto: Wikimedia Commons

Primark Boston. Foto: Wikimedia Commons

De omsatte for 1,17 milliarder euro mellom september 2014 og August 2015, en økning på 20% sammenlignet med året før.

Av dette beløpet var 248 millioner euro produkter som ble solgt fra de spanske butikker til hovedkvarteret i Irland. Det betyr Primarks produktsalg i Spania var 919 millioner Euro i løpet av denne perioden.

Tallene befester Primarks posisjon som Spanias nest største motekjede etter Inditexgruppen som beståer av Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Oysho, Kiddy’s Klass, Stradivarius Uterqüe m.fl. Inditex omsetter for rundt 4 milliarder euro per år.

Primarks vekst i Spania er betydelig høyere enn i andre land hvor eieren Associated British Food opererer med Primark. Det handler om total 10 land og der ligger omsetningsøkning på 8%.

Primark åpnet ikke noen nye butikker i løpet av denne perioden, men hadde 40 butikker den 31. august i fjor. Deres flaggskip beliggende i Gran Via i Madrid som har fått mye mediedekning ble innviet i oktober 2015 og denne butikkens tall er ikke inkludert i ovennevnte prosentsatser.

Primark Gran Via i Madrid, verdens nest største varehus Primark. Foto: Wikimedia Commons

Primark Gran Via i Madrid, verdens nest største Primark varehus. Foto: Wikimedia Commons

Primark betalte i fjor 7,8 millioner euro i skatt til Spania på en bruttofortjeneste på EUR 54.4 millioner.

Facebook Comments