Megafon Instagram

Politisamarbeid mellom kommunene

Policia local har som kjent kun myndighet i sin egen kommune, noe enkelte har visst å utnytte. Langs kommunegrensene har det vært nærmest lovløse tilstander feks hvis man vil arrangere fest i det offentlige rom.

El Botellon

Foto: Wikipedia

Såkalte Botellónes, der mange unge mennesker samles for å drikke på et offentlig sted har sist sommer ved mange tilfeller funnet sted langs kommunegrensene. Når politiet har kommet til for å avslutte festen, har man simpelthen kunnet spasere over kommunegrensen slik at politiet ikke kan gripe inn og deltakerne kan dermed heller ikke bøtelegges.

Langs Costa del Sol har Policia Local begynt å samarbeide for å slå til mot både Botellónes og fyllekjørere. Ved koordinerte aksjoner langs kommunegrensene skal man både sjekke promillekjørere og også forsøke å skape ro og orden ved å redusere antallet botellones.

Ved grensene mellom Málaga-Torremolinos Torremolinos-Benalmádena Benalmádena-Fuengirola og Marbella-Estepona har det allerede blitt gjennomført flere koordinerte aksjoner på morgentimene.

Politiet ønsker med dette også å få bukt med bilførere som kjører bil i narkotikapåvirket tilstand. Under en kontroll på Carretera de Campanillas i forrige uke ble 6 bilførere tatt for å kjøre i ruspåvirket tilstand, mens en av sjåførene ikke hadde førerkort.

Facebook Comments