Megafon Instagram

Politibiler uten bensin

I Orihuela i Alicante-provinsen har politiet ikke kunne fylle bensin i en uke fordi kommunen hadde ubetalte bensinregninger på 34.000€.

Playa Flamenca på Orihuela Costa

Playa Flamenca på Orihuela Costa

Kontrakten med Solred som har levert bensin til kommunen startet i november 2015 men allerede da denne kontrakten ble inngått skyldte kommunen penger til leverandøren.

Saken deier seg om 4 regninger, hvorav den eldste daterer seg tilbake til desember 2014. Kommunen og Solred er uenige om hvorvidt disse regningene er betalt eller ikke og dermed stengte Solred kranen for kommunen sist torsdag. De eneste bilene som fikk fylle drivstoff var søppelbilene. Kommunen vedgår imidlertid at den eldste av regningene fra 2014 på 7.000€ fortsatt ikke er betalt.

Etter en uke ble kommunen enige om en avtale med en ny drivstoffleverandør og i går kunne politibilene og andre kommunale biler igjen fylle drivstoff. Under bensin-nekten var det kun 3 operative politbiler i Orihuela. Dermed var det mange oppgaver politiet ikke kunne gjennomføre, blant annet den daglige trafikkdirigeringen ved barneskolene.

Talsmann for Orihuela kommune, Rafael Almargo, er ikke nådig i sin kritikk av Solred som stengte kranene for kommunen. «Jeg kan komme på mange adjektiver som jeg ikke vil uttale som beskriver Solreds oppførsel» sa Almargo. Ordføreren for Orihuela har allerede uttalt at de vurderer hvilke sanksjonsmuligheter som kan brukes mot Solred på grunn av situasjonen som oppstod.

 

 

Facebook Comments