Megafon Instagram

Podemos er nest størst

En opinionsundersøkelse utført av El Pais viser at Podemos nå er spanias nest største parti. Dersom det hadde vært valg i dag så ville Podemos høstet 25% av stemmene, kun slått av det sosialistiske partiet PSOE med 27,7%.

Pablo Iglesias

Pablo Iglesias
Foto: Wikipedia

På tredjeplass ligger regjeringspartiet PP med 20% oppslutning. Det antas at det sosialistiske partiet PSOE har mistet rundt en tredjedel av sine velgere til Podemos.

For en måned siden var Podemos det partiet som hadde størst oppslutning blant spanske velgere og partiet har dermed falt noe i popularitet, blant annet etter at lederen for Podemos, Pablo Iglesias, gjorde en dårlig opptreden under et TV-intervu med den spanske TV-kanalen La Sexta. Ledelsen i partiet har også måttet tåle hard kritikk for sine radikale uttalelser innen økonomiske reformer og at det de vil gå inn for å misligholde Spanias statsgjeld.

Carolina Bescansa som er valganalytiker for Podemos sier til El Pais at mye kan skje innen valget i 2015 men at ingenting kommer til å bli som før Podemos ble etablert.

Podemos (spansk for «Vi kan») er et venstreorientert parti som ledes av Pablo Iglesias og ble etablert den 14. januar 2014. Podemos oppstod i kjølvannet av 15M bevegelsen og fanget stor interesse i sosiale media etter det første offisielle møte i Zaragoza for mindre enn ett år siden. Partiprogrammet bygger på hva medlemmene av partiet ønsker og arrangerer en rekke lokale folkemøter over hele spania. Partiets uttalte mål er blant annet å bekjempe korrupsjonen i Spania, fosvare offentlig utdannelse, retten til helse, retten til bolig og ingen utkastelser.

Facebook Comments