Megafon Instagram

Påsken fyller hotellene

Statusen for antallet hotellreservasjoner på Costa del Sol ser veldig bra ut. Hotellene har fått langt flere bestillinger enn i fjor for den kommende påsken.

AC-hotel-malaga

AC Hotel Malaga Palacio by Marriott. Foto: Tyk, Wikimedia.

Sett for hele solkysten er 74% av rommene er allerede booket, og det er to prosent bedre enn i fjor. Hvis du ser på Malaga som selvfølgelig er en liten av «påskehovedstad» så det ser enda bedre ut, der 85% (82,9% i fjor) bestilt og på langfredag og påskeaften er 94% booket. Dette til tross for at byen har fått en god del nye hotellsenger i løpet av året.

Det er mange grunner til at interessen for påsken på Costa del Sol har økt i år. Det ene er at antall utsalgssteder for hotellopphold har økt med ca 20%, en annen at Malaga har fått mange nye attraksjoner. Og til slutt, kan det sikkert være av en viss betydning at værmeldingen for påskeuken ser virkelig bra ut, noe som vanligvis har spesielt stor betydning for «siste liten bestillinger».

Reiselivsnæringen anser vanligvis påsken som et «termometer» for hvordan den påføglende sommeren kommer til å bli og presidenten for «Consejo de Turismo de la CEA», Miguel Sanchez, er overbevist om at påsken kommer til å være bra. Han sier også at innenlandsk turisme har økt, og at mange internasjonale kunder har erstattet Tunisia som destinasjon til fordel for Costa del Sol. Han mener at dersom den veksten som vi har sett så langt i år fortsetter, kan vi slå fjorårets 28 millioner besøkende, og nå 29.500.000 internasjonale turister i år.

malaga-påske

Påskeuken i Malaga er virkelig en attraksjon. Foto Anja Erixon.

 

Facebook Comments