Megafon Instagram

Parkering for 1 Euro pr dag

Estepona kommune kopierer Mijas Pueblo og bygger sentrale parkeringsplasser som vil koste kun 1€ pr dag i parkeringsavgift.

1-euro1000 nye parkeringsplasser

Prosjektet tar sikte på å skape 1.000. sentralt beliggende 1-euro parkeringsplasser som kan brukes av både beboere og besøkende. Den kommunale parkeringsplanen spenner over tidsperioden 2015 – 2019. Det første som bygges er en underjordisk parkering på Plaza Antonia Guerrero i gamlebyen, det er på 3.405 kvadratmeter fordelt over tre etasjer og vil ha plass til 150 biler.

Budsjettet for parkeringen er 2,3 millioner Euro og 19 selskap har levert inn anbud. I tillegg til å lage en parkeringsplass under torget vil det også til å bli en ansiktsløftning av hele plassen med nye møbler og planter, i henhold til Estepona ordfører José María García Urbano.

Plaza Antonia Guerrero, populært kalt la Plaza del Huevo (Eggtorget). Foto: Wikimedia.

Plaza Antonia Guerrero, populært kalt la Plaza del Huevo (Eggtorget). Foto: Wikimedia.

Det er over to år siden det sentrale parkeringshuset i Mijas Pueblo «Virgen de la Peña» fikk daglig tariff på 1€ for sine mer enn 500 parkeringsplasser. Dette har vist seg å være en suksess og har innebært et betydelig løft for turistnæringen.