Megafon Instagram

Pariserhjulet i Málaga åpner

Det store pariserhjulet i Málaga havn er etter noen dagers forsinkelse klart til bruk og den planlagte åpningen er torsdag 27. august kl 11:30.

malaga-pariserhjul-dag

Pariserhjulet ”Mirador Princess” i Málaga. Foto: Franz Van Pelt fra Málaga, (Bildet er klikkbart).

Det var opprinnelig meningen at driften skulle settes i gang på lørdag, men det var nødvendig å gjøre justeringer i siste liten så den teknisk tillatelsen kunne ikke bli gitt da. Men nå skal alle tillatelser til å være på plass i henhold til informasjon fra havnemyndighetene.

Hjulet har snurret siden fredag ​​i forrige uke, så mange mennesker har kommet dit for å spørre om det allerede var i gang. Men allerede i går ettermiddag kunne publikum reise under belastningstester som ble gjort mellom kl. 19:00 og 22:00. Hjulet ble ikke brukt på full kapasitet, men med et mindre antall passasjerer i hver kurv. Hensikten var å verifisere riktig drift av alle systemer og personalets jobb før dørene åpnes permanent.

Testkjøringen med publikum trakk til seg et stort antall mennesker, og ryktet spredte seg som ild i tørt gress via sosiale medier. Testene ble positive og de forventes å fortsette i dag, selv om ingenting er annonsert.

Ferris Wheel «Mirador Princess» er 70 meter høyt og har 42 luftakondisjonerte hytter med plass til 8 personer i hver hytte. Dette resulterer i muligheten til å kjøre med hjulet i alle årstider uavhengig av kulde, varme eller regn. Utsikten sies å være enorm med hele Malaga for føttene og i klarvær bør man være i stand til å se opp til 30 km. Prisen å reise er satt til 7 €, men den endelige tariffen er ennå ikke fullt spikret. Det samme er tilfelle med åpningstidene. Forsøksvis er ideen at hjulet skal være i drift fra 11.00 om morgenen til 01.00 om natten (i det minste i helgene).

malaga-pariserhjul-natt

Pariserhjulet om natten. Foto: Franz Van Pelt fra Málaga, (Bildet er klikkbart).

Pariserhjulet ligger i havnen langs Muelle de Heredia på baksiden av busstasjonen. Det vil være på plass i minst åtte måneder, men det er enighet om en mulig forlengelse. Havnen har overført 1600 kvadratmeter til hjulet og for dette innkasserer de 100.000 euro per måned fra operatørselskapet i leie for området.