Megafon Instagram

Pariserhjul til Málaga

Det finnes veldig langt fremskredne planer om å montere et gigantisk pariserhjul ved inngangen til havnen i Malaga.

pariserhjul

Det aktuelle pariserhjulet, her i Andorra.

Det har vært måneder med papirarbeid, og man har vurdert tre mulige områder for plasseringen. Nå er det inngått en prinsippavtale mellom havnevesenet og arrangøren selskap Mederyt. Den valgte plasseringen er ved inngangen til havnen fra Plaza de la Marina, på venstre side ved siden av en liten gruppe av palmer. Noen av palmene må flyttes for å gjøre plass til det 70 meter høye pariserhjulet.

Avtalen omfatter seks måneders drift, med 70.000 euro i månedlige avgifter for arrangørselskapet. Kapasiteten er på tusen personer per time, og hjulet er en prinsessmodell, dvs. at det har små hytter. Pariserhjulet har i det siste vært i Andorra (se bilde) og har tidligere blant annet i Zaragoza.

Hvis alt går som planlagt, blir pariserhjulet satt i drift i midten av eller slutten av sommeren. Men det kan komme hindringer i veien. Først planavdelingen ved kommunen gi sin godkjennelse. De skal vurdere teknisk gjennomførbarhet og kompatibilitet med tiltenkt bruk av havnen. Men den største snublesteinen kan være statlig byrå for flysikkerhet (EASA), som tidligere har stoppet pariserhjul i Málaga. Men plasseringen av dette er annerledes og ikke i nærheten av flyplassens luftrom så promoterselskapet tror nå at de kan få tillatelse.

havnen-i-malaga

Den foreslåtte plasseringen av pariserhjulet.

 

Facebook Comments