Megafon Instagram

Ørner fanger droner

En spesiell «Ørnepatrulje» er under opplæring for å patruljere det kongelige palasset i Madrid. Deres oppgave vil være å vokte luftrommet og fange nærgående droner.

guard-from-aboveØrner og falker har lenge blitt brukt til å kontrollere Spanias fauna og økosystemer, men nå vil de bli satt inn mot helt andre trusler – nemlig droner. I juli 2015 ble det kongelige palasset utsatt for flere nærgående droner. Luftrommet over palasset er klassifisert som beskyttet og ingen flyaktivitet er tillatt der, men vaktene kunne ikke gjøre noe med det den gangen. Det er fortsatt et mysterium hvor dronene kom fra og hvorfor de var der.

«Ørnepatruljen» trenes av Jesús Gómez, 53, som forteller avisen til El Mundo at «Ørner som er oppdrettet i fangenskap er avgjørende for å opprettholde balansen i vårt natur og miljø, men verden utvikler seg i et slikt tempo at de må tilpasse seg nye trusler «. Og med nye trusler mener Gómez, droner.

Etter å ha hørt at politiet i Nederland bruker droner etter initiativ fra selskapet Guard From Above så kjøpte Gómez en drone og begynte å trene fuglene sine. «Med hjelp fra et par akkrediterte piloter, startet jeg treningen,» sa han.

Og resultatet var bedre enn han hadde håpet på. «Innen to måneder visste fuglene hvordan man fanger droner og legger dem ned på bakken.»

Å trene ørnene er ikke en enkel prosess. Gómez frister dem med en belønning, som i begynnelsen er plassert inne i drone og når fuglen overlater dronen får den sin belønning. «Etter ca 15 til 20 forsøk oppfatter fuglen det som en lek.» Men det som er en lek for ørnene kan snart være en beskyttelse for kongefamilien.

guards-from-above-man

Facebook Comments