Megafon Instagram

Orange kjøper Jazztel

Den franske telekomselskapet Orange gir et bud på € 13 per aksje, motsvarende 3,4 milliarder Euro

jazztel orange

Orange kjøper Jazztel
Foto: Erixon Consulting

Styreformann i Jazztel og største aksjonær med 14,48%, Leopoldo Fernández Pujals, går med på å selge til 13 €. Jazztels direktør, José Miguel García, og generalsekretær José Ortiz, støtter tilbudet og er enige om å akseptere det. Avtalen er betinget av myndighetsgodkjennelse, som ikke forventes å føre til et problem når Orange allerede uten Pujals aksjer har blitt akseptert for 50,01% av aksjene.

Handelen av Jazztels akjser ble stanset på Madrid-børsen mandag, etter at aksjen steg kraftig med 12,6 prosent til sluttkurs på EUR 12:05. Jazztels aksjer har steget over 54% så langt i år og verdien har økt ti ganger på bare 6 år. En stor del av suksessen tilskrives Pujals som ble styreleder etter investering på over 60 millioner kroner i selskapet. Han forventes nå å få 500 millioner for sin aksjeandel. Pujals født på Cuba er tidligere mest kjent som grunnlegger av Tele Pizza, hvor han i 1999 solgte sine aksjer for rundt 300 millioner euro.

I løpet av forrige uke bekreftet TeliaSonera at de hadde ført samtaler med blant andre Jazztel sin spanske virksomhet Yoigo. Orange har nå bestemt seg for ikke å kjøpe Yoigo, da dette ville legge hindringer i veien for tillatelsen til kjøp av Jazztel.

Jazztel er den operatøren som har vokst raskest i bredbåndsmarkedet de siste årene og har et svært verdifullt nettverk. Avtalen innebærer at Orange nå er på andreplass i Spania om bredbånd.