Megafon Instagram

Omfattende korrupsjonsnettverk avdekket

30 personer har blitt arrestert i Andalusia, Kanariøyene, Extremadura og Madrid for å ha manipulert anbudsrunder innen park- og hagevedlikehold.

enredadera

Foto: Guardia Civil

Det var på tirsdag at politiet, under operasjon Endredera, slo til samtidig mot en rekke byer fordelt på 13 provinser i Spania. Både politikere, offentlige ansatte og teknikere er blant de arresterte.

De arresterte mistenkes for å ha manipulert anbudsrunder slik at bestemte bedrifter skulle vinne anbudsrundene. De to hovedbedriftene som er involvert, Fitonovo og Fiverde, hadde bygget et nettverk av korrupte politikere og offentlige ansatte som sikret at de skulle vinne kontraktene.

Arrestasjonene på tirsdag inkluderer blant andre: Cristóbal Pérez, andre varaordfører i byen La Carolina i Jaén; Miguel Ángel de la Cruz, infrastrukturtekniker fra Jaéns provinsielle regjeringen; to teknikere fra departementet for offentlige arbeider i Huelva; og Carlos Podio, leder for Veidepartementet i Sevilla.

De offentlige ansatte som er mistenkt i saken vil bli presentert for en lang rekke tiltalepunkter: Svik mot offentlig administrasjon, pengevasking, prisfiksing, dokumentforfalskning, offentlig skattesvik og organisert kriminalitet.