Megafon Instagram

Oljeboringene på Kanariøyene er i gang

Repsol startet i morges kl 6:30 oljeletingen i havområdene utenfor Fuerteventura.

Rowan Renaissance

Rowan Renaissance

Området har arbeidstittelen «Sandia», som betyr «vannmelon», og ligger 54 km fra Fuerteventura og 62 km fra Lanzarote. Arbeidet er forventet å vare i ca to måneder og skal være ferdig innen utgangen av januar.

Arbeidet utføres fra skipet «Rowan Renaissance», som er et spesialfartøy for oljeleting av det aller nyeste slaget. Det er ca 200 arbeidere om bord på skipet i den første fasen av arbeidet.

Boringene kommer i første fase til å nå ned til en dybde på 1.920 meter for deretter på et senere stadium å nå ned til 3100 meter hvor oljen forventes å være.

Etter undersøkelsene av Sandia»området har Repsol tillatelse til å undersøke ytterligere to områder, som har fått navnet «Chirimoya» og «Zanahoria». Hvor de kommer ned til 3000 meters dyp og 6900 meter. Det kan høres mye ut, men Repsol har erfaring med mye større dybder, inkludert «Pão de Açúcar» utenfor Rio de Janeiro (7150 meter) og «Buckskin» i Mexicogolfen (8965 meter).

Repsol anslår at sjansene for å finne olje i «tilstrekkelig kvalitet og kvantitet» er mellom 15 og 20%. Hvis forventningene blir oppfylt så vil funnene være i stand til å dekke 10% av Spanias energibehov for opp til 20 år og redusere råoljeimporten med 28 milliarder euro.

Boringen er kontroversielt og protester har kommet fra regjeringen på Kanariøyene og ulike miljøorganisasjoner. I løpet av forrige helg var det en hendelse mellom aktivister fra Greenpeace og den spanske flåten der en italiensk aktivist falt i vannet og ble skadet.

Facebook Comments