Megafon Instagram

Offisiell siesta i småby

Ador, en liten spansk by i Valencia-provinsen, innfører ordinert siesta for alle sine 1400 innbyggere. De bør holde seg innendørs mellom kl 14 og 17

siesta

Siesta. Kunstverk av Frederick Arthur Bridgman (1847-1928).

Hetebølgen som nå sveiper over Spania er den lengste på mange år. Den lille byen Ador svarer med det drastiske tiltaket å beordre lokalbefolkningen til å holde seg inne og ta en siesta i de varmeste timene.

De 1400 innbyggerne er pålagt å holde seg innendørs mellom kl 14 og 17 i stillhet, slik at de kan nyte en sunn søvn. TV og musikk må være skrudd ned eller slått av, selv barna må være inne i løpet av ettermiddagens portforbud.

Ordføreren i Ador, Joan Faus, fortalte til avisen Telegraph at «internasjonale organisasjoner har understreket viktigheten av en siesta – En halv time eller mer anbefales» Han sier også at lokalbefolkningen har bedt ham om å innføre tiltaket.

Han sier også at livsstilen til Ador egnet for siesta. «Dette er et jordbruksområde hvor folk har en tendens til å stå opp tidlig for å arbeide på markene,» sa han. «Etter 12 er det umulig å være ute på grunn av varmen, så de skal holde seg inne i det kjølige hjemmet med klimaanlegg slått på «.

Den seneste tiden har temperaturene i mange deler av Spania, Ador inkludert, både nådd og passert 40 grader. Kl 13:30 hver dag, kunngjør en politimann siesta ved opprop i høyttalere som er plassert rundt i byen.

Folket i Ador adlyder, men ordføreren insisterer på at dette er bare en «anbefaling».

Innbyggeren Salvador Ferrer sier til avisen Levante-EMV at «det fungerer for meg, jeg kan spise min lunsj og deretter gå til sengs. Dette betyr at man kan ha en roligere siesta».

Facebook Comments