Megafon Instagram

Nytt marked i Málaga-provinsen

Det første permanente markedet for merkevaren «Sabor en Malaga» med produkter utelukkende fra lokale produsenter åpner snart i Coín.

sabor_a_malagaVaremerket har blitt skapt av den provinsielle regjeringen for å fremme Malagaprovinsens næringsmiddelbedrifter og den bokstavelige betydningen er «Taste of Malaga». Det nye markedet er den første av sitt slag, men det er antatt at det vil bli mange flere i provinsen. Tanken er at små produsenter kan selge uten mellomledd, og en svært stor andel av produktene er økologiske.

Den nye bygningen ligger på en 1400 kvadratmeter stor tomt ved siden av kjøpesenteret La Trotcha like øst for sentrum av Coín. Bygningen er på ca 800 kvadratmeter med en 200 kvadratmeter gårdsplass. Det er plass til rundt 40 forskjellige boder med produkter hovedsakelig fra Valle del Guadalhorce og investeringene er på totalt 336.326 euro.

coin marked

Det kommende markedet i Coín.

Som så mange andre byggeprosjekt, har det vært en del forsinkelser, men det nye markedet er forventet å bli innviet i slutten av mai. Markedet vil være åpent tirsdag til søndag og mandager vil det være stengt.

Det finnes allerede et populært marked med produkter fra lokale produsenter på søndager, men det er mindre og har bare små stands med telttak. Det ligger i gaten utenfor den nye markedet og ved siden av kjøpesenterets parkeringshus ligger det svært populære loppemarkedet, også dette på søndager.

mercado-collage

Det eksisterende lokale søndagsmarkedet. Det nye permanente markedet blir værende nederst på venstre side i bildet.

rastro coin

Det populære loppemarkedet som arrangeres hver søndag (stenger kl 14) i parkeringshuset på kjøpesenteret La Trotcha i Coín. Takket være at det ligger under tak er det helt væruavhengig.

Red.anm: Så langt vi kan se når vi kjører forbi byggeplassen, som vi gjør daglig, så ser det ut som om planen med åpning mai kan ha potensial til å holde. Vil vi komme tilbake med mer informasjon når det nærmer seg.

Facebook Comments