Megafon Instagram

Nybilsalget øker kraftig

Salget av nye biler økte kraftig i Europa. September var den 25. måneden på rad med økning og spesielt i Spania er det sterk vekst.

bilerSammenlignet med i fjor økte registreringen av nye biler i EU med 9,8%. Spania registrerte den største økningen av alle de store landene, her gikk nyregistreringe opp med 22,5%, etterfulgt av Italia med 17,2%, Tyskland 4,8% og Storbritannia 8,6%. For Norge var økningen på 7,2%, i Sverige var økningen 13,4%, Danmark økte med 23,6% og Finland økte med litt mer beskjedne 1,3%.

Hvis vi utvider horisonten litt til å dekke de ni første månedene viser tallene fortsatt på en kraftig økning for EU som helhet og økningen for den perioden er på 8,8%. Dette gir et samlet tall på over 10 millioner nye biler (10,413,675 biler). Men det er fortsatt et stykke igjen til før den økonomiske krisens tall. Under samme periode i 2007 var det nesten 12 millioner registreringer.

bilsalg-eu-2015

Statistikken viser også hvordan fordelingen er mellom de ulike bilfabrikkene. Det kan bemerkes at skriveriene om VW ikke har påvirket tallene negativt for september. Tvert imot September var en god måned for VW. Men bomben med eksosbløffen eksploderte etter ikke før midten av september sannsynlig vil tallene se verre ut for VW i siste kvartal av året.

Hele rapporten fra European Automobile Manufacturers Association kan leses her i PDF-format (åpnes i nytt vindu).

Facebook Comments