Megafon Instagram

Ny varmebølge på vei til Spania

I dag den 20. juni har Aemet utstedt en advarsel om en ny varmebølge over Spania. Høye temperaturer forventes på torsdag, fredag ​​og lørdag.

Slik ser værprognosene ut for lørdag 24. juni 2017. Kilde: eltiempo.es

I løpet av de neste dagene forventes høye temperaturer over store deler av landet med høye eller svært høye verdier torsdag 22., fredag ​​23. og lørdag 24. juni.

Etter noen dager med pusterom og ustabile atmosfæriske forhold på innlandet, vil en masse varm luft begynne å stabilisere atmosfæren igjen på torsdag og dermed produsere en ny periode med høye temperaturer. Temperaturer over gjennomsnittet for årstiden er igjen ventet for det meste av landet inkludert Balearene og Kanariøyene. Bare regionene i Nord-Spania vil forbli upåvirket.

På torsdag, fredag ​​og lørdag forventes temperaturer rundt 40 grader eller mer i sentrale områder av landet og i Nord-Andalucia. I andre innlandsområder, langs Middelhavskysten og på Balearene og Kanariøyene forventes det maksimale temperaturer over 34/36.

Fra 25. søndag vil et område med avskåret lavtrykk i høy høyde bevege seg inn fra Atlanterhavet og vil trolig forårsake en plutselig nedgang i temperaturer i vestlige områder, som beveger seg over hele landet og når den østlige Middelhavskysten innen mandag / tirsdag. Dette markante temperaturfallet vil også være markant på Kanariøyene fra lørdag / søndag.

Dermed vil temperaturene igjen vende tilbake til de mer normale for årstiden. Temperaturfallet vil også forårsake stor ustabilitet i atmosfæren og vil trolig forårsake stormer og mye eller svært mye nedbør, mest sannsynlig på søndag eller mandag og med større sannsynlighet i nordlige og sentrale områder av landet. Det er mulig at den atmosfæriske ustabiliteten vil starte på lørdag kveld i flere vestlige områder.

Værprognose for torsdag 22. Juni 2017

Værprognose for fredag 23. Juni 2017

Værprognose lørdag 24. juni 2017. Kilde: eltiempo.es

Facebook Comments