Megafon Instagram

Ny toglinje Kina – Spania

Verdens lengste jernbanelinjen er ikke lenger den transsibirske jernbanen. Nå er det Kinas nye forbindelse med Spania den lengste i verden.

tog kina madrid

Her forlater toget Yiwu.

Linjen som går mellom den kinesiske kystbyen Yiwu (Zhejiang-provinsen) i det østlige Kina og Madrid i Spania måler 9980 km, noe som er 741 km lengre enn den transsibirske jernbanen. Linjen ble innviet 18. november med et godstog med 82 containere og reisen er beregnet å ta 21 dager.

Toget går gjennom Kasakhstan, Russland, Hviterussland, Polen, Tyskland og Frankrike før den er framme i Madrid. Togtilbud drives som et samarbeidsprosjekt mellom den tyske jernbanen «Deutsche Bahn» og den russiske jernbanen «RZD». Ideen er å gjenopplive den gamle for lengst nedlagte «Silkeveien», en landkorridor som i sine glansdager var ledende innen handel mellom Asia og Europa.

Kinas president Xi Jinping har satt av 40 milliarder $ til et prosjekt for å forbedre infrastruktur og logistikk for jernbaneforbindelser. Hensikten er å forbedre internasjonal handel og bryte den ledende posisjonen som USA har i Asia. Det finnes siden 2011 en eksisterende jernbanelinje fra Chongqing til Duisburg i Tyskland, og det er også planlagt en linje til Tyrkia.

Jernbanekart mellom Kina og Spania

Kart over togreisen mellom Kina og Spania

Det finnes ennå ingen informasjon tilgjengelig om det er planlagt noen passasjertransport på noen av disse togforbindelsene. Kilder: India Today, The Hindu og The Washington Post.

Facebook Comments